Brandwerende Kozijnen (30 minuten)

Voor die gevels waar speciale eisen worden gesteld hebben wij een oplossing.

Brandwerend glas

De primaire functie van brandwerend glas is consequent en betrouwbaar levens en eigendommen te beschermen in verschillende toepassingen en situaties.

Pilkington is één van de grootste fabrikanten van brandwerend glas en biedt een uitgebreid gamma van volledig geteste en goedgekeurde brandwerende oplossingen voor specifieke eisen en risico’s. Deze zijn uitstekend te combineren met producten met extra functionele eigenschappen. De brandwerende oplossingen van Pilkington stellen u in staat om kosten effectief te ontwerpen zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Pilkington brandwerend glas: in elke situatie een zekere keuze!

Classificatie

Brandveiligheidsvoorschiften zijn uitgebreid, complex en divers. De brandnormen voor de bescherming van gebouwen is afhankelijk van het type gebouw, de architectuur, alsmede de specifieke installatie situatie. Verder moet er ook rekening worden gehouden met nationale normen en (lokale) bouwvoorschriften.

Deze verschillende regels en eisen voor het gebruik van brandwerende beglazingen hebben geleid tot de opzet van de Europese gestandaardiseerde brandwerende prestatie classificatie die uit drie klassen bestaat:

  • EI klasse: bescherming tegen rook, vlammen, hittestraling en temperatuur (vlamdichtheid en thermisch isolatie); Pilkington Pyrostop®
  • EW klasse: bescherming tegen rook en vlammen met uitmuntende bescherming tegen gevaarlijke hittestraling (vlamdichtheid en warmtestraling); Pilkington Pyrodur®, Pilkington Pyrodur® Plus en Pilkington Pyroclear® Plus
  • E klasse: bescherming tegen rook en vlammen (vlamdichtheid/ rookwerendheid); Pilkington Pyrodur® Plus en Pilkington Pyroclear®

Deze drie productlijnen bieden een betrouwbare brandwerende oplossing rekening houdend met de specifieke eisen met betrekking tot de verschillende type gebouwen en de specifieke installatie situatie.